Langattomat ja etäluettavat laitteet mahdollistavat Vertolle täsmällisen huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan

Referenssi_Verto_etaluettava_vedenkulutuksen_seuranta_1920x1080

VertoNordic Oy on lähes 40 vuoden kokemuksella Suomen johtava vedenkulutustiedon asiantuntija. Yrityksen huoneistokohtaiset ja etäluettavat vedenmittausjärjestelmät ja -palvelut mahdollistavat tarkan ja ajantasaisen vedenkulutuksen mittauksen, seurannan ja laskutuksen. Laitevalmistajana Nokevalilla on merkittävä rooli Verton menestyksessä.

“Yhteistyössä Nokevalin kanssa on syntynyt tuote, joka on erittäin onnistunut ja vastaanotettu hyvin markkinoilla. Nokeval tekee hyvää taustatyötä laitekehityksen eteen selvittäen kattavasti eri teknologioita, joita laitteissamme voidaan soveltaa,” Verton kehityspäällikkö Tommi Aronen kertoo.

Verton kehityspäällikkö Tommi Aronen
Verton kehityspäällikkö Tommi Aronen

Laitekehitystä aitoon tarpeeseen – Käyttöveden laskutuksen tulee perustua todelliseen vedenkulutukseen

Vuonna 2020 voimaan tulleen lakiuudistuksen myötä uusien moniasuntoisten rakennusten käyttöveden laskutuksen tulee vastata todellista vedenkulutusta. Kiinteistöihin on lain mukaisesti asennettava etäluettavat mittarit, joiden lukemaan laskutuksen tulee perustua.

VertoBlue-järjestelmä vastaa lakiuudistuksen mukaiseen vedenmittaus- ja laskutustarpeeseen tarjoamalla täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan missä ja milloin vain läpinäkyvästi sekä isännöitsijälle että asukkaalle.

Laitevalmistajana Nokevalilla on merkittävä rooli etäluettavan ja langattoman VertoBlue-järjestelmän suunnittelussa. Laitteet voidaan asentaa niin uudis- kuin saneerauskohteeseen ja vedenkulutusta voidaan seurata jopa tunneittain missä ja milloin vain.

Reaaliaikaista ja luotettavaa vedenkulutuksen seurantaa

Verton vedenmittausjärjestelmään Nokevalin valmistamat laitteet ovat huoneistoyksikkö, huoneistonäyttö ja keruuyksikkö. Laitteet ovat kotimaista tuotantoa ja ne valmistetaan Nokevalin elektroniikkatehtaalla Nokialla.

Laitteet ovat merkittävä osa VertoBlue-vedenmittausjärjestelmää, sillä jokaiseen Verton huoneistokohtaiseen toimitukseen kuuluu vähintään yksi huoneistonäyttö ja huoneistoyksikkö. Lisäksi tiedonsiirtoa varten tarvitaan jokaiseen taloyhtiöön vähintään yksi keruuyksikkö.

Huoneistoyksikkö laskee kulutetun veden määrän ja siirtää kulutustiedon keruuyksikön kautta VertoLive-pilvipalveluun, jossa vedenkulutustieto on isännöitsijän saatavilla reaaliajassa.

Verto_huoneistoyksikko-keruuyksikko.jpg
Huoneistoyksikkö (vas.) laskee kulutetun veden määrän ja siirtää kulutustiedon keruuyksikön kautta VertoLive-pilvipalveluun.

Huoneistoyksikön ja keruuyksikön sijaitessa usein asukkaalta näkymättömissä, on huoneistonäyttö asiakkaalle näkyvä ja myös tarpeellinen laite. Asukas voi seurata huoneistonäytöltä oman huoneistonsa hetkellistä lämpimän ja kylmän veden kulutusta, viikkokulutusta tai kokonaiskulutusta sekä huoneiston ilmankosteutta ja lämpötilaa. Kulutustiedon avulla asukas voi verrata laskutettavaa vedenkulutusmäärää saamaansa vesilaskuun.

Asukas voi myös huoneistoyksikön näytöltä tunnistautua VertoMobile-palveluun, jossa huoneiston vedenkulutusdataa pääsee tarkastelemaan kattavasti.

Verto_huoneistonaytto_1000x1000
Huoneistonäyttö kertoo asukkaalle vedenkulutuksen, ilmankosteuden ja lämpötilan.

Lain mukaan vedenkulutusta mittaavaa huoneistoyksikköä ei saa avata ilman, että palvelu antaisi tästä hälytyksen. Huoneistoyksikkö onkin suunniteltu hälyttämään, mikäli se avataan. Lisäksi se ilmoittaa kulutukseen liittyvistä poikkeamista esimerkiksi silloin, jos kulutus on normaalia suurempaa. Näin voidaan ennakoida esimerkiksi mahdollisia vuotoja tai huomataan, jos vesihana on jäänyt vahingossa auki.

Yhteistyö on yhdessä tekemistä

Vedenmittauslaitteiden alkumäärittelyt Verto ja Nokeval ovat tehneet yhdessä. Laitesuunnittelussa on huomioitu laitteen koko elinkaari aina ostotilanteesta käyttöönottoon ja jokapäiväiseen arkeen.

Kehitysprojektin etenemiseen oman haasteensa ovat tuoneet maailmanmarkkinoilla vallitseva komponenttien niukka saatavuus, mutta saatavuusongelmat on onnistuttu selättämään yhdessä ja laitteiden tuotanto mahdollistettua haastavinakin aikoina.

Vedenmittauslaitteiden laajan suunnittelu- ja kehitysprojektin ollessa onnistuneesti takana, yhteistyö jatkuu pienempinä laitekehitysprojekteina, joiden osalta yhteydenpito on jatkuvaa ja säännöllistä. Yhteistyötä siintää laitekehityksen osalta myös tulevaisuudessa.

“Nokeval on osaava, täyden palvelun yhteistyökumppani, jolta saamme laitteet täysin valmiina. Nokeval valmistaa ja toimittaa meille tarvitsemamme laitevolyymin kokonaan. Kumppanuuden ansiosta meidän ei tarvitse yksin huolehtia laitteiden suunnittelusta, valmistuksesta tai tuotekehityksestä. Teemme ilman muuta tiivistä yhteistyötä jatkossakin”, Aronen kertoo.


 

Verto-PoweredSmartvatten-logo-rgb

VertoNordic Oy – Suomen johtava vedenkulutustiedon asiantuntija

• Myy ja valmistaa laadukkaita huoneistokohtaisia vedenmittausjärjestelmiä lähes 40 vuoden kokemuksella.
• Verton vedenmittausjärjestelmät ovat kokonaispalveluita, jotka mahdollistavat täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan missä ja milloin vain.
• Tutustu: verto.fi

Etsitkö IoT-kumppania?

Kysy lisätietoja Pyydä tarjous