Tarinamme

Nokeval perustettiin intohimosta mittaamiseen, ja olemme olleet teknologiakehityksen pioneeri vuodesta 1980 lähtien. Toimintamme keskiössä ovat yhä digitaaliset ratkaisut ja tuotekehityspalvelut. Näiden ympärille olemme rakentaneet asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti palvelevia palvelukonsepteja, joilla autamme heitä saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa ja -sitoumuksensa.

Etsimme intohimoisesti parhaita ratkaisuja, ja olemme vasta pääsemässä vauhtiin.

Ratkaisujen löytäminen on meille intohimo

1500+ asiakasyritystä
50+ toimialaa
200+ kehitettyä laitemallia
40+ vuotta laitesuunnittelua
20 vuotta langattomia järjestelmiä

Älykkäämpiä ratkaisuja olosuhdevalvontaan

Vuonna 1980 Nokevalin perustaja Reijo Vähäsöyrinki sai idean yrityksestä, joka suhtautuu mittaamiseen yhtä intohimoisesti kuin hän itse. Nokeval oli alusta asti tuotekehityspainotteinen yritys, ja pidämme tästä ylpeästi kiinni edelleen. Reijon päätettyä ajan olevan kypsä eläkkeelle siirtymiseen, Nokeval kohtasi uudelleenarvioinnin hetken. Jani ja Lari, vanhat kaverukset jo armeijavuosilta ja myöhemmin Nokevalista 15 vuoden ajalta, ottivat haasteen vastaan.

Lari kävi läpi mittauslaitevalmistajien kenttää maailmanlaajuisesti, tutustui myynnille tulleisiin tiedusteluihin ja jutteli asiakkaidemme kanssa, ja pian huomattiin jotain mielenkiintoista: järjestelmistä ja prosesseista puuttui usein tarkoitukseen sopiva mittalaite, joka suorittaisi jotain tiettyä tärkeää tehtävää. Tutut jo vuosia käytössä olleet laitteet eivät vain olleet enää tarpeeksi.

Sillä välin, Jani selvitti langattomien teknologioiden ja pilvipalvelualustojen nykytilaa. Suomessa vuonna 2016 koettu IoT-pöhinä teki meille palveluksen, sillä yhtäkkiä meillä oli yleisesti tunnettu nimitys esineiden internetille, mitä olimme rakentaneet jo reilut kymmenen vuotta. Langattomat tekniikat kiinnosti yhtäkkiä kaikkia, ja Nokevalin nimi alkoi ilmestyä yhä useammin esiin IoT-projektien todellisena asiantuntijana. Pieni mittauslaitevalmistaja Nokialta syntyi uudestaan riippumattomana IoT-ratkaisujen tarjoajana, valmiina vastaanottamaan jokaisen haasteen langattomien mittausten saralla.

Useiden pitkien päivien ja öiden keskustelujen jälkeen Nokevalin tulevaisuus alkoi muodostua loppupäätelmän mukaan:

Ihmiset eivät halua säätää monimutkaisten laitteiden ja palveluiden kanssa, jotka eivät sovi kunnolla heidän tarkoitukseensa. He haluavat käteviä ratkaisuja, jotka tekevät sen minkä tarve vaatii.

Oli aika rakentaa ratkaisuja jotka vastaavat tarvetta. Aika tarjota vastauksia yksilöllisiin ongelmiin, ei kosiskella jokaista saapuvilla olevaa ostajaa. Aika rakentaa vankkoja yhteistyösuhteita, kestäviä ratkaisuja ja kehittää liiketoimintaa entistä pidemmälle yhdessä asiakkaiden kanssa.

Nokeval on tehnyt jo yli 40 vuotta pitkäjänteistä työtä langattomien teknologioiden parissa ja kehittänyt asiakkailleen ainutlaatuisia ratkaisuja, joiden avulla he ovat voineet automatisoida ja tehostaa yrityksen liiketoimintaprosesseja, ja saavuttaa niiden avulla lisää suorituskykyä ja kustannustehokkuutta.

Tinkimätön pyrkimys kehittää asiakkaille laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja on luonut Nokevalin ja sen asiakkaiden välille luottamuksellisen suhteen, jonka pohjalta on ollut mahdollista auttaa asiakkaita yhä monipuolisemmin. Asiakkaiden odotusten lunastaminen on meille haaste, jonka otamme mielellämme vastaan!

Historiansa aikana Nokeval on investoinut yrityksen ja sen tuotteiden kehittämiseen yli 9 miljoonaa euroa. Yhtiö on myös kasvanut niin liiketoiminnoiltaan kuin henkilöstömäärälläkin mitattuna.

Nyt olemme jälleen uuden kasvuharppauksen äärellä. Tämä tarkoittaa sitä, että laajennamme liiketoimintaamme uusilla palvelukonsepteilla. Näin teemme siksi, että asiakkaamme odottavat meiltä yhä laajemmin erilaisia ratkaisuja, joiden avulla he voivat digitalisoida toimintojaan, sekä ratkaisuja, joilla voimme auttaa heitä saavuttamaan heidän vastuullisuustavoitteensa ja -sitoumuksensa.

Koska meillä on maailmanluokan tuotekehittäjät ja laaja joukko muita alansa huippuosaajia sekä oma moderni ja automatisoitu tuotantolaitos, josta on erinomaiset logistiikkayhteydet niin kotimaahan kuin kaikkialle maailmaan, olemme valmiimpia kuin koskaan vastaamaan asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin.

Palvelemme heitä jatkossakin yhtä tinkimättömällä asenteella kuin tähänkin saakka!

Haluatko tutustua kaikkiin nokevalilaisiin?

Tässä olemme me kaikki nokevalilaiset. Olemme yli 40 vuoden yhteisen matkamme aikana kehittäneet Asiakkaillemme lukuisia ratkaisuja, joiden avulla he ovat voineet kasvattaa liiketoimintaa ja sen kannattavuutta. Jokaisella meillä on oma rooli Asiakkaidemme auttamisessa, ja teemme työtämme tinkimättömällä asenteella, asiakkaalle parasta ratkaisua etsien.

Täältä löydät enemmän tietoa meidän tiimeistämme sekä organisaatiostamme!

“Yhteistyössämme korostuu intohimo omaan tekemiseen kaikilla eri osa-alueilla. Työskentelemme yritysten kanssa alasta riippumatta, koska luotamme heidän osaamiseensa omalla alueellaan.“
Toimitusjohtaja Jani Vähäsöyrinki

Jani Vähäsöyrinki
Toimitusjohtaja, Nokeval

Etsitkö kumppania liiketoimintaprosessien digitalisoimiseen tai vastuullisten ratkaisujen toteuttamiseen?

Pyydä tarjous Ota yhteyttä