Nokevalin uusi digitaalinen omavalvontapalvelu tuo jopa tuhansien eurojen vuosittaiset säästöt ammattikeittiöille – helpotusta myös ravintola-alan ahdingolle

Nokeval Nokeval LinkedIn

LEHDISTÖTIEDOTE 22.2.2022

Teknologia- ja elektroniikkayhtiö Nokeval Oy tuo markkinoille ainutlaatuisen digitaalisen palvelun, joka automatisoi ammattikeittiön omavalvontaan liittyvät rutiinit ja auttaa toiminnan johtamisessa. NSnappy®-palvelu vapauttaa keittiöissä aikaa, lisää ruoka- ja asiakasturvallisuutta ja tuo säästöjä. Nokevalille kyseessä on merkittävä investointi, jonka uskotaan tuovan apua myös koronasta kärsineelle ravintola-alalle.

Nokevalin lanseeraama NSnappy®-palvelu on ammattikeittiöille suunnattu työkalu, jolla manuaalinen ja paljon aikaa vaativa omavalvonta on automatisoitu, digitalisoitu ja tehty mahdollisimman sujuvaksi. NSnappy® auttaa esimerkiksi lämpötilojen, riittävän hygieniatason tai ruokahävikin seuraamisessa.

Kun pakollisesta omavalvonnasta tulee selkeä ja automatisoitunut rutiini, eivätkä tehtävät ole muistin varassa, työntekijöillä jää enemmän aikaa esimerkiksi ruoan valmistamiseen ja asiakaspalveluun. NSnappy® helpottaa ammattikeittiöiden arkea merkittävästi. Tämä on versio 2.0 siitä, mitä markkinoilla on tähän asti ollut, sanoo Nokevalin Customer Success Manager Juuli Vieri.

Omavalvonnan automatisointi vähentää esimerkiksi laitteiden energiantarvetta ja huoltokustannuksia sekä pidentää niiden elinkaarta. NSnappy® säästää perinteiseen manuaaliseen kirjaukseen käytettyä aikaa jopa 30 minuuttia päivittäin.

Kustannussäästöjä tulee edellä mainituista toimenpiteistä ja toimipaikan koosta riippuen 3000–5000 euroa vuodessa.

Miljoonien investointi vuosittain

Nokialaiselle Nokevalille NSnappy®-palvelu on merkittävä investointi ja yhtiön suurimpia hankkeita. Nokeval on investoinut palveluun tähän mennessä yli kaksi miljoonaa euroa. Jatkossa yhtiö sijoittaa vuosittain 7-numeroisen summan NSnappyn® tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

NSnappy® on pitkän, 20 vuoden, kehityksen tulos ja nostaa koko yhtiön arvoa. Odotukset ovat erittäin korkealla. Palvelu on kehitetty, jotta omavalvonta ja toimintojen johtaminen eivät olisi enää mapeissa ja jääkaapin ovessa olevien paperilappujen varassa. NSnappy® on kuin väsymätön työkaveri, joka tekee aidosti kaikkien työt helpommaksi ja säästää aikaa, sanoo idean yksi kehittäjistä, Nokevalin liiketoimintajohtaja Markku Lukkari.

Suomessa digitaalista omavalvontaa käyttää tällä hetkellä vasta 10–15 prosenttia noin 20 000 ammattikeittiöstä. Suurin osa tekee lakisääteisen omavalvonnan edelleen manuaalisesti kynällä ja paperilla. NSnappy®-palveluun sisältyvät reaaliaikaiset tehtävänäkymät ja tulostaulu optimoivat ammattikeittiön toimintaa vastuullisemmaksi ja tehokkaammaksi tuoden mitattavia säästöjä niin ajankäytössä kuin kustannuksissa. Nokeval toivoo NSnappyn® tuovan myös helpotusta viime aikoina kärsineelle ravintola-alalle.

Korona-aikana ravintola-alalla on ollut haasteita esimerkiksi työvoimapulan kanssa. Haluamme palvelulla helpottaa työkuormaa ja myös uusien työtekijöiden perehdytystä, Vieri sanoo.

Lisätietoja medialle:

Markku Lukkari
Liiketoimintajohtaja, Nokeval Oy
0500 682 605
markku.lukkari@nokeval.com

Juuli Vieri
Customer Success Manager, Nokeval Oy
050 598 2933
juuli.vieri@nokeval.com

Nokeval Oy on vuonna 1980 perustettu IoT-mittalaitteita ja niiden valvontaan tarkoitettuja pilvipalveluita kehittävä ja valmistava yritys. Valmislaitevalikoimassa on yli 500 erilaista tuotetta. Nokevalin kehittämiä olosuhteiden mittausratkaisuja hyödynnetään laajasti eri teollisuudenaloilla, kotimaassa ja globaalisti. Nokeval työllistää noin 40 ihmistä ja sen toimipaikka on Nokialla, Pirkanmaalla.

Tutustu NSnappy®-omavalvontapalveluun

Lue lisää