Nokeval sai uusia omistajia ja miljoonainvestoinnit – uudet liiketoiminnot tuovat vahvaa kasvua ja työpaikkoja

Nokeval Nokeval LinkedIn

MEDIATIEDOTE 14.6.2021

Mittaamisen IoT-ratkaisuista tunnetussa teknologia- ja elektroniikkayhtiö Nokeval Oy:ssä on tehty sukupolvenvaihdos, jonka yhteydessä myös omistuspohjaa laajennettiin ja johtoa uusittiin. Pääomasijoitukset mahdollistavat Nokevalille investoinnit uusiin liiketoimintoihin sekä henkilöstöön. Yritys rekrytoikin parhaillaan uusia osaajia. Kasvua Nokeval hakee digitaalisten ratkaisujen lisäksi ympäristöystävällisistä ja vastuullisista tuotteista ja palveluista, joita se tarjoaa neljään eri asiakassegmenttiin.
Nokevalin omistajat ja hallitus
Nokevalin omistajat ja hallitus: Hannu Saarinen, Lari Maasalo, Jani Vähäsöyrinki, Markku Lukkari ja Jori Lukkari.

Mittaamisen IoT-ratkaisuista tunnetussa teknologia- ja elektroniikkayhtiö Nokeval Oy:ssä on tehty sukupolvenvaihdos, jonka yhteydessä myös omistuspohjaa laajennettiin ja johtoa uusittiin. Pääomistajana ja toimitusjohtajana jatkaa Jani Vähäsöyrinki. Sijoittajina yhtiöön lähtivät mukaan Hannu Saarinen, Lari Maasalo, Markku Lukkari ja Jori Lukkari, jotka yhdessä tekivät miljoonainvestoinnit Nokevaliin. Pääomasijoitusten myötä Nokeval on uudistanut niin liiketoimintojaan kuin organisaatiota ja operatiivista johtoaan. Uutena hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Saarinen. Uusien omistajien ja osaajien myötä Nokevalilla on koossa huippuammattilaisten joukko, ja lisää henkilöstöä rekrytoidaan parhaillaan. Nokevalin kasvu luokin piristystä alueen elinkeinoelämään ja työllisyyteen.

“Yhtiönä Nokeval on ainutlaatuinen helmi, jolla on huikeat kasvun näkymät. Yritys on reilun 40 vuoden historiansa aikana investoinut tuotekehitykseen noin 9 miljoonaa euroa ja sillä on käsissään maailmanluokan tuotteet. Uusilla liiketoiminnoilla vastataan eri toimialoilla toimivien asiakkaiden tarpeisiin. Kasvua tullaan hakemaan myös aiempaa voimallisemmin kansainvälisiltä markkinoilta, sillä palvelut ovat skaalautuvia eivätkä katso maantieteellisiä rajoja”, kertoo Nokevalin hallituksen puheenjohtaja ja osakas Hannu Saarinen.

Ruoanvalmistus & Hygienia -segmentin asiakkaille Nokeval on kehittänyt erilaisia pilvipohjaisia alustapalveluita. Jatkossa se tulee tarjoamaan foodservice-alan toimijoille sekä elintarviketeollisuudelle lisäksi hygieniaratkaisun sekä SUP-direktiivin mukaisen vastuullisesti tuotetun valmistuotekonseptin, jonka avulla he voivat sekä elintarvike- ja asiakasturvallisesti että kustannustehokkaasti valmistaa, säilyttää ja kuljettaa valmisateriat.

Rakentaminen & Ympäristö -segmentin toimijoille Nokeval on kehittänyt langattomia rakennusten ja ympäristön olosuhteiden mittaamisen ratkaisuja koko niiden elinkaaren ajaksi. Kehityksessä on lisäksi uusi pilvipalvelualusta IoT-mittalaitteille, esimerkiksi erilaisille sisäilman, kosteuden tai pintalämpötilan mittalaitteille.

Teollisuuteen ja muihin vaativiin toimintaympäristöihin Nokeval tarjoaa jatkossakin prosessien, laadunvalvonnan ja langattoman tiedonsiirron sekä etävalvonnan valmislaiteratkaisuja.

Innovaatiot & Ratkaisut -segmentin asiakkaille Nokeval tarjoaa kustomoituja mittausratkaisuja sekä joustavan, muokattavan ja teknologiariippumattoman pilvipalvelualustan IoT-ratkaisuille ja tiedonkeruuseen kaikkiin toimintaympäristöihin. Tämä liiketoiminta pitää siis sisällään tuotekehitysprojekteja, joissa ratkaisu räätälöidään täysin asiakkaan tarpeisiin. Ratkaisu voi siten olla esimerkiksi mittalaite tai vaikkapa asiakkaan brändille kehitetty pilvipalvelu.

“Toimivan IoT -teknologian kehittäminen vaatii pitkäjänteistä sitoutumista asiakastarpeiden ymmärtämiseen ja tuotekehitystyöhön. Asiakkaidemme tarpeet ovatkin kaiken toimintamme lähtökohtana, ja tekemistämme ohjaa tinkimätön pyrkimys kaikkia osapuolia hyödyttävään kestävään lopputulokseen. Asiakkaamme arvostavat tämän lisäksi myös sitä, että tuotteet kehitetään ja valmistetaan lähellä, sillä se luo heille toimitusvarmuutta ja palvelee lisäksi heidän vastuullisuussitoumuksia”, kertoo toimitusjohtaja Jani Vähäsöyrinki.

Nokeval tunnetaan IoT-laitteiden ja palveluiden pitkän linjan kehittäjänä. Se on kehittänyt esineiden internetiin (IoT) liittyviä sovelluksia jo 2000-luvun alussa, jolloin ei vielä tiedetty, mitä IoT tarkoittaa. Tähän mennessä se on kehittänyt ja valmistanut yli 500 laitemallia. Toiminnan keskiössä tulevat jatkossakin olemaan asiakaskohtaiset ratkaisut, langattomat laitteet, pilvipalvelut ja perusteollisuuden laitteet. Ajurina uusille liiketoiminnoille ovat olleet erityisesti yritysten lisääntyneet tarpeet hyödyntää digitaalisia ratkaisuja ja hakea niiden avulla lisää suorituskykyä ja kustannustehokkuutta. Lisäksi erityisesti foodservicealan toimijat etsivät kiihkeästi vastuullisia ja asiakasturvallisia ratkaisuja. Näihin yritysten kasvaneisiin tarpeisiin Nokeval tulee tarjoamaan uusia ratkaisuja.

Lisätiedot:

Jani Vähäsöyrinki, toimitusjohtaja, Nokeval Oy, puh. +358 50 527 6116, jani.vahasoyrinki@nokeval.com

Hannu Saarinen, hallituksen puheenjohtaja, Nokeval Oy, puh. +358 41 512 1201, hannu.saarinen@nokeval.com

 

Nokeval Oy kehittää ja valmistaa IoT-mittalaitteita ja -mittausratkaisuja sekä pilvipalveluita eri toimialojen tarpeisiin. Digitaalisten ratkaisujen sekä niitä täydentävien tuotteiden avulla Nokeval auttaa asiakkaitaan kehittämään heidän liiketoimintaansa älykkääksi ja vastuulliseksi. Nokevalin asiakkaat toimivat mm. rakentamisen, ympäristön, ruoanvalmistuksen ja hygienian parissa sekä perusteollisuudessa, kotimaassa ja globaalisti. Nokeval Oy on perustettu vuonna 1980 ja sillä on oma elektroniikkatuotantolaitos Kolmenkulman yritysalueen ECO3-alueella Nokialla. Yritys työllistää tällä hetkellä 38 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2020 noin 3,4 miljoonaa euroa. Lisätietoa: nokeval.com 

Tutustu ratkaisuihimme

Lisätietoa ratkaisuistamme