Kyrö Distillery Company seuraa laatua jatkuvasti
Kyrö Distilleryn tarina alkoi Isokyrössä vuonna 2012 kaveriporukan maistellessa erinomaista ruisviskiä. Syntyi kysymys, miksei Suomessa tislata vastaavaa tuotetta, onhan meillä mahtava rukiin saatavuus ihan lähituotantona. Viskiä tuotetaan tällä hetkellä niin paljon kuin laitteisto antaa myöten, ja suunnitelmissa on sekä tuotannon että varastotilojen laajennuksen kysyntää vastaaviksi.
Kyrö Distilleryssä kohdistetaan arvokasta käsityöaikaa sinne missä sitä todella tarvitaan rutiinitoimenpiteiden automatisoinnin avulla. Tuotteiden laatu varmistetaan edelleen viime kädessä vaihtelevan maisteluryhmän toimesta ja osa vaiheista on haluttu säilyttää käsityönä. Prosessin välillä automaationa toimivien osien laadun tarkkailu sekä raaka-aineiden että valmiiden tuotteiden varastoimisen olosuhteiden valvonta haluttiin automatisoida turhien työvaiheiden välttämiseksi ja työajan säästämiseksi sinne, missä käsityöllä on edelleen kriittinen tarve. Laadunvalvontaa koskevan ajankäytön optimoinnin tarve tislaamossa on erityisesti rutiininomaisessa lämpötilan valvonnassa tuotannossa sekä ilman lämpötilan ja suhteellisen kosteuspitoisuuden tarkkailussa varastointitiloissa. Työaikaa Kyrö Distilleryssä säästetään muun muassa automaattisten hälytysten ansiosta, kun raportteja ei tarvitse käydä tarkkailemassa palvelun käyttöliittymässä. Hälytykset määritellään lähteväksi oikealle vastuuhenkilölle päivämäärän ja kellonajan perusteella.
Kyrö Distillery Companyn tuotteiden laatua varmistetaan lämpötilojen seurannan avulla.
Kyrö Distilleryn valvonnan automatisointi toteutettiin langattomilla mittauslähettimillä, jotka vahtivat mm. tuotantotilojen ja tynnyrivarastojen lämpötilaa ja kosteutta. Kyrön tuotantotilat sijaitsevat vanhassa meijerirakennuksessa, mikä on langattomille laitteille tyypillisesti haastava ympäristö. Rakennuksessa on paksuja kiviseiniä osittain maan alla, paljon metallia tislaamolaitteiston muodossa ja paksuja palo-ovia paloherkästä tuotevalikoimasta johtuen. Kyrö Distilleryllä on käytetty LoRa-modulaatiota käyttäviä mittauslähettimiä, joiden vahva langaton signaali pystyy kattamaan koko rakennuksen ongelmitta.
Tislaamoympäristössä on omat kriittiset mittauspisteensä, ja niihin sovitettavan mittauslaitteiston valinta vaatii suunnittelijaltaan asiantuntemusta. Seurantajärjestelmäämme on mahdollista liittää vapaavalintaisia antureita, jotka yhdistettynä langattomaan lähettimeen keräävät määritellyn datan automaattisesti järjestelmään. Järjestelmän suunnittelu käynnistyi vierailulla Kyrö Distilleryn tiloissa, jossa tuotantoprosessi käytiin läpi yksityiskohtaisesti. Kyröltä esiteltiin kriittiset mittauskohteet ja tarpeet datan keräämiselle. Mittauslaitteiden valinta ja järjestelmän suunnittelu tapahtui asiantuntijoidemme toimesta. Tislaamoon toimitettiin lämpötilaa mittaavia lähettimiä tuotantotiloihin ja tislemateriaalien säilytyksessä käytettäviin pakastimiin. Lämpötilaa ja kosteutta mitataan tynnyrivarastoista tuotteiden optimaalisen kypsymisen takaamiseksi.
“Yhteistyössämme korostuu intohimo omaan tekemiseen kaikilla eri osa-alueilla. Työskentelemme yritysten kanssa alasta riippumatta, koska luotamme heidän osaamiseensa omalla alueellaan.“