Omavalvonnan mittalaitteet valmistuvat osaavissa käsissä Suomessa

nokeval logo Nokeval LinkedIn

Kotimainen tuotanto, laitteiden kierrätys ja ammattikeittiöiden toimintaa tukevat kalibrointivaihdot — tervetuloa tutustumaan omavalvontalaitteiden valmistukseen ja huolenpitoon Nokian tehtaallamme!

Nokeval on tunnettu ammattikeittiöiden omavalvontaan tarkoitettujen järjestelmien toimittamisesta jo 20 vuoden ajalta. Uusimpana ratkaisuna markkinoille tuotu NSnappy-omavalvontapalvelu auttaa seuraamaan keittiön ruokaturvallisuuden tasoa kuorman saapumisesta hävikkiin asti. Myös OVA-omavalvontaratkaisu on tuttu monille keittiöammattilaisille jo vuosien takaa.

“Kun digitaaliseen omavalvontajärjestelmään halutaan myös automaattisesti tehtäviä kirjauksia, avuksi tulevat erilaiset ammattikeittiöihin tarkoitetut mittalaitteet. Valmistamme NSnappy- ja OVA-järjestelmiin kuuluvat laitteet Nokian elektroniikkatehtaallamme. Tuotantomme on kotimaista ja olemme ylpeitä tuotteidemme Avainlipusta”, kertoo Nokevalin operatiivinen johtaja Aura Lehtonen.

Nokeval_kotimainen_laitevalmistus_piikkilampomittarit
Vastavalmistuneet Sense-piikkilämpötilamittarit lähdössä pakkauksen kautta kohti ammattikeittiöitä.

Ammattikeittiöiden omavalvontaa varten Nokevalin tuotannossa valmistetaan älykkäitä mittalaitteita kylmätilojen, kuten pakastinten ja kylmiöiden lämpötilojen seurantaan, lämpötilojen näytemittaukseen, jäähdytyksen ja astianpesun lämpötilojen seurantaan sekä pintapuhtausmittaukseen.

“Omavalvonnan mittalaitteet toimitetaan ammattikeittiölle tyypillisesti asennuksen yhteydessä, ja ne saadaan saumattomasti käyttöön NSnappy- ja OVA-omavalvontajärjestelmien kanssa. Omavalvonnan mittalaitteita hankitaan usein myös lisää asennuksen jälkeen, kun ammattikeittiöön hankitaan esimerkiksi uusia kylmälaitteita tai omavalvontakirjausten automaattisuutta halutaan kasvattaa”, Lehtonen kertoo.

Laitevalmistus_kide_1920x1080
Kide-lämpötilalähettimien äly asustaa tunnistesirun sisältävässä seinäkiinnikkeessä, mikä mahdollistaa erittäin nopeat ja helpot kalibrointivaihdot ilman katkoa mittauksiin.

Luotettavaa omavalvontaa – kalibroinnilla varmistetaan laitteiden mittaustarkkuus

Tärkeä vaihe mittaustulosten todenmukaisuuden kannalta on laitteiden kalibrointi. Nokevalin tuotanto palvelee ammattikeittiöitä pitäen huolta siitä, että keittiöillä on aina käytössään kalibroidut mittalaitteet. Kalibrointivaihdot on pyritty tekemään mahdollisimman helpoiksi ja ammattikeittiöiden toimintaa tukevaksi. Mittalaitteiden kalibrointiväli vaihtelee yhdestä vuodesta kolmeen laitteesta riippuen.

“Toimitamme ammattikeittiöille automaattisesti säännöllisin määräajoin kalibroidut laitteet. Vanhat laitteet palautetaan meille, jolloin kalibroitujen laitteiden käyttöön ottaminen on keittiöllä mahdollisimman helppoa ja omavalvonnan kirjauksiin ei jää katkoja. Kalibrointivaihdoilla edistämme myös kestävää kehitystä, sillä laitteet eivät ole kertakäyttöisiä. Nokevalille palautuvat laitteet hyödynnetään vaihtolaitteina, jotka huolletaan ja tarkistetaan ja joihin vaihdetaan tarvittavat osat. Asiakkaamme saavat aina huolletun ja tarkastetun laitteen käyttöönsä”, Lehtonen kertoo.

Mitä omavalvontalaitteiden kalibrointi tarkoittaa käytännössä?

“Ensin puhdistamme kalibroitavaksi toimitetut laitteet sekä tarkistamme niiden ulkonäön mahdollisten kolhujen ja muiden vaurioiden varalta”, kertoo elektroniikkatyöntekijä Simo Kareinen.

Tämän jälkeen kalibrointi suoritetaan kullekin laitteelle tarkoituksenmukaisella menetelmällä.

“Sense-piikkilämpömittarit haudekalibroidaan eri lämpötiloihin ajetussa nesteessä. Kylmätilalähettimet puolestaan laitetaan sääkaappiin eri lämpötiloihin. Kalibrointivaiheessa huomaamme, jos laite on esimerkiksi tipahtaessaan vaurioitunut ja sen mittaustarkkuus ei ole enää kohdillaan. Mikäli jokin lämpötilapiste ei tuota hyväksyttyä arvoa, vaihdamme laitteeseen uuden anturin. Jokaiseen kalibroituun laitteeseen vaihdetaan aina uudet paristot sekä laitetarrat uusilla kalibrointipäivämäärillä”, Kareinen kertoo.

Kun laite saa kaikissa lämpötilapisteissä hyväksytyn arvon, sille laaditaan kalibrointitodistus.

“Kalibrointitodistukset siirtyvät automaattisesti omavalvontaohjelmaan, jolloin ammattikeittiöllä voidaan milloin tahansa tarkistaa laitteiden kalibrointitodistukset”, Kareinen sanoo.

Nokeval_tuotanto_komponenttien_ladontakone
Ladontakone latoo omavalvontalaitteiden komponentit piirilevyille.

Mitä kaikkea Nokevalin tuotannossa tehdään, jotta laitteet valmistuvat asiakkaillemme?

Älykkäiden mittalaitteiden valmistus alkaa komponenttien ladonnalla piirilevyille. Tämän jälkeen laitteet ohjelmoidaan, testataan ja kasataan. Lopuksi valmiit laitteet pakataan ja lähetetään asiakkaillemme.

“Myös logistiikassa kierrätämme niin paljon kuin pystymme”, kertoo logistiikasta vastaava Patricia Säde.

“Esimerkiksi kalibroitavat laitteet lähetämme asiakkaille kestävissä, laitteita varten räätälöidyissä laatikoissa, joissa asiakas voi myös helposti palauttaa laitteet meille kalibrointia varten”, Säde kertoo.

Tutustu tarkemmin NSnappy-omavalvontalaitteisiin ja niiden ominaisuuksiin.

Heräsikö kysyttävää laitevalmistuksesta?

Ota yhteyttä Lue lisää laitevalmistuksesta