Laite-esittely: Langattomat Flex-lähettimet lämpötilan ja kosteuden mittaamiseen

nokeval logo Nokeval LinkedIn

Olemme kehittäneet Nokevalilla yli 500 erilaista mittalaitetta, joilla voidaan mitata langattomasti eri suureita monenlaisissa toimintaympäristöissä. Esittelemme Device Showcase -artikkelisarjassa kuukausittain yhden mittalaitteen: mitä laitteella voidaan mitata, mitkä ominaisuudet tekevät siitä ainutlaatuisen ja ennen kaikkea – miten se helpottaa arkeasi mittaus kerrallaan.

Esittelyssä: Flex-lähetinsarja

Flex-tuoteperhe on sääsuojattu lähetinsarja useilla eri sisääntulovaihtoehdoilla erilaisiin mittaus- ja valvontatarpeisiin. Flex-laitteet ovat universaaleja mittalaitteita, jotka soveltuvat monenlaisiin käyttökohteisiin esimerkiksi rakennusalan, prosessiteollisuuden ja ammattikeittiöiden olosuhdevalvontaan. Flex-tuoteperheestä löytyy yhteensä 10 eri mittalaitetta, joilla voidaan mitata ympäristön lämpötilaa ja suhteellista kosteutta.

Flex-lähettimien TOP3-ominaisuudet

  • Langattomuus – helppo asennus ilman kaapelointia
  • Kestävyys – Pitkä pariston kesto vaativissakin olosuhteissa
  • Joustavuus – valitse viiden eri mittapään ja kahden eri radioteknologian (LoRaWAN ja Sky) välillä

Langattomuus – asenna helposti ilman kaapelointia

Flex-tuoteperheen mittalaitteet ovat erityisen hyvä valinta silloin, kun ei haluta tehdä johdotusta eri tilojen välillä. Langattomuuden ansiosta tilasta toiseen siirroissa ei tarvitse rikkoa tilojen välistä rajaa. Laitteet voidaan helposti asentaa suljettuihin tiloihin, joihin on hankalaa tai kallista viedä kaapelointia. LoRaWAN ja Sky -teknologiat takaavat hyvän kuuluvuuden haastavissakin paikoissa, kuten kellareissa tai kylmiöissä.

Flex-kosteus-ja-lampotilalahetin-olosuhdekaapissa

Kestävyys – Pitkä pariston kesto vaativissakin olosuhteissa

Flex-lähettimet sopivat erityisesti hitaiden muutoksen mittaamiseen silloin, kun erittäin nopea vasteaika ei ole oleellinen. Vaativia olosuhteita kestävät laitteet soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi pakkaskaappeihin ja olosuhdekaappeihin mittaamaan lämpötilaa ja kosteutta tarkkaan määritellyissä olosuhteissa.

Laitteet asetellaan asiakkaan käyttöön sen mukaan, kuinka usein niistä halutaan saada päivitetty mittaustieto. Lähetysväli vaikuttaa pariston ikään ja kuuluvuuteen.

Joustavuus – valitse viiden eri mittapään ja kahden eri radioteknologian välillä

Flex-tuoteperhe jakautuu kahteen sarjaan laitteissa käytettävän radioteknologian mukaan

  • Flex-Sky-sarjan laitteet käyttävät Nokevalin omaa LoRa-teknologiaan perustuvaa Sky-modulointia.
  • Flex2-LWEU-sarjan laitteet puolestaan toimivat LoRaWAN-teknologialla.

Kummassakin sarjassa on jokaisessa laiteversiossa sama mittausmoduuli, ja vain laitteen radiopää vaihtuu sen mukaan, onko kyseessä Sky-teknologialla toimiva Flex- vai LoRaWAN-teknologialla toimiva Flex2-mittalaite. Lähettimen kaksiosainen rakenne mahdollistaa katkottomat kalibrointivaihdot mittausmodulille.

langaton_flex_lähetin_sarja_kahdella_eri-teknologialla-sky-ja-lorawan

Milloin valita Flex2-LWEU-sarjan ja milloin Flex-Sky-sarjan mittalaite?

Flex-Sky-sarja näppärä paikalliseen käyttöön Modbus-tuen kanssa

Flex-Sky-laitteet ovat hyvä valinta silloin, kun halutaan siirtää yksittäisiä signaaleja langattomasti paikasta toiseen. Laitteita voidaan käyttää esimerkiksi tehtaissa paikallisen vastaanottimen ja asiakkaan oman Modbus-väylää käyttävän tiedonkeruujärjestelmän kanssa. Modbus-tuki tarvitaan, jotta laitteet voidaan yhdistää esimerkiksi taloautomaatiojärjestelmään.

Sisäverkossa toimivat Flex-Sky-laitteet voidaan halutessa yhdistää verkkopalveluun esimerkiksi Cell2-tukiasemaa käyttämällä.

langaton_flex_lähetin_lämpötilan_ja_kosteuden_mittaamiseen

Flex2-LWEU sarja Hub-tukiaseman ja NSnappy-alustapalvelun kanssa

Flex2-LWEU-laitteiden mittaustieto kulkee aina jonkin verkkopalvelun kautta eli Flex2-laitteita ei voida käyttää sisäverkossa toisin kuin Flex-Sky-sarjan laitteita. Flex2-sarjan laitteet toimivat yhdessä NSnappy® Hub-tukiaseman kanssa, eli sarjan laitteet vaativat toimiakseen kyseisen tukiaseman. Flex2-sarjan laitteiden mittaustiedon seuranta on sujuvaa kuukausiperusteisesta NSnappy-palvelusta, joten suosittelemme laitteiden käyttöä NSnappy-palvelun kanssa. Vaihtoehtoisesti on myös mahdollista yhdistää Flex2-laitteita asiakkaan omaan pilvipalveluun.

Entä erot kymmenen Flex-tuoteperheen mittalaitteen välillä?

Sekä Flex-Sky-sarjassa että Flex2-LWEU-sarjassa on viisi toisiaan vastaavaa mittalaitetta, joissa radiopää vaihtuu sarjasta riippuen. Alla olevasta taulukosta voit vertailla laitteita keskenään:

MittalaiteMitä laite mittaa?Miksi valita tämä laiteversio?
Flex2-ES LWEU/LWNA ja Flex-Sky-ESflex-es-lahettimet-Mittaa lämpötilaa ulkoisella anturilla, joka on kytketty lähettimen sisällä olevaan jousitettuun liittimeenKun tarve ulkoiselle anturille, jota ei tarvitse vaihtaa useasti:

- Kun ylitetään tai alitetaan mittalaitteen omat speksit, esim. mittausanturi tarvitsee sijoittaa kuumempaan paikkaan kuin lähettimen oma lämpötilan kesto on

- Kun mittaus tapahtuu paikassa, jossa ei radiokuuluvuutta, ulkoinen anturi voidaan laittaa esim. kylmiön sisään ja lähetin sen ulkopuolelle

- Ei vaadi M12-liitosta

- Läpivientiholkki
Flex2-CS LWEU/LWNA ja Flex-Sky-CSflex-cs-lahettimet-Mittaa lämpötilaa ulkoisella anturillaKun tarve ulkoiselle anturille, jota vaihdetaan useasti:

- Kun ylitetään tai alitetaan mittalaitteen omat speksit, esim. mittausanturi tarvitsee sijoittaa kuumempaan paikkaan kuin lähettimen oma lämpötilan kesto on

- Kun mittaus tapahtuu paikassa, jossa ei radiokuuluvuutta, ulkoinen anturi voidaan laittaa esim. kylmiön sisään ja lähetin sen ulkopuolelle

- Helppo vaihtaa anturi toiseen, koska M12- liitin on helppo irroittaa ja vaihtaa toinen anturi tilalle

Kun mittalaite halutaan kiinnittää suoraan anturiin, saadaan mekaanisesti kiinteä paketti

Helppo huoltaa
Flex2-nSens LWEU/LWNA ja Flex-Sky-nSENS-HT-EISflex-nsens-lahettimetMittaa lämpötilan ja kosteuden Novasina nSens -anturillaHyvä valinta silloin, kun halutaan suhteellisen kosteuden mittaustarkkuudeksi parempi kuin 1%

Erittäin kriittisiin pisteisiin, joissa tarvitaan todella tarkkoja tuloksia, esimerkiksi elintarviketeollisuudessa ja betonin kuivumisen mittaamisessa

Erittäin kestävä anturi
Flex2-T-RH LWEU/LWNA ja Flex-Sky-T-RHflex-t-rh-lahettimet-Mittaa ympäristön lämpötilaa ja suhteellista kosteuttaYleiskäyttöinen kosteuslämpötilamittausanturi

Käytetään kun ei haluta huipputarkkaa lukemaa (laitteen mittaustarkkuus > 1%)

Varastojen lämpötila - ja kosteusmittaukset

Olosuhdekaapit, esim. elintarviketeollisuudessa voidaan mitata elintarvikkeen kestävyyttä määritellyissä kosteus- ja lämpötilaolosuhteissa
Flex2-T LWEU/LWNA ja Flex-Sky-Tflex-t-lahettimet-225x150Mittaa ympäristön lämpötilaa sisäisellä anturillaSopii erinomaisesti hitaiden muutosten mittaamiseen, joissa ei ole kyse nopeasta vasteajasta (vasteaika 30 min)

Kun ei tarvita ulkoista anturia eikä kiinnitetä johtoja tai liittimiä

Pitkä paristonkesto

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisätietoja Flex-laitteistamme!

Pyydä tarjous Tilaa uutiskirje