Kesä elektroniikan parissa

Operatiivinen johtaja Aura Lehtonen - Nokeval Oy Aura Lehtonen, Operatiivinen johtaja @Nokeval LinkedIn

Nokevalille valitaan muutamia harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä vuodessa. Tehtäviä löytyy monipuolisesti, sillä Nokialla sijaitsevan elektroniikkatehtaan yhteyteen on sijoitettu myös tuotekehitysosasto, myynti ja hallinto. Haluamme taata aitoa työelämän kokemusta, ja siksi sekä harjoittelijat että kesätyöntekijät pääsevät tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä oman kiinnostuksensa mukaan. Otamme huomioon myös mahdollisen aiemman työkokemuksen, erikoistumisen opinnoissa sekä harrastuneisuuden työtehtävien valinnassa.

Keräsimme palautteet tämän kesän valituilta: millaista on olla töissä Nokevalilla?

Harjoittelu tuotekehityksessä tuo uusia taitoja

Tuotekehitykseen otetaan harjoittelijoita yksi kerrallaan sopivien tehtävien ja riittävän opastuksen takaamiseksi. Tämän kesän harjoittelupaikan sai Mirko Lindroth Tampereen ammattikorkeakoulusta. Mirko opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa, ja paikka Nokevalilla sopi hienosti tukemaan opintoja.

Mirko päätyi hakemaan Nokevalille tuotekehityspuolen työn sisällön vuoksi. Erityisesti aitojen sulautettujen järjestelmien toteuttaminen alusta loppuun toimi vaikuttimena harjoittelupaikan valintaan. Kesän työrupeamaan kuuluu tuotekehityksen suunnittelemien laitteiden toiminnallista testausta ja EMC-testausta.

“Nokeval on työpaikkana Mirkon mukaan joustava liukuvan työajan ansiosta ja ilmapiiri on rento ja hyväntuulinen.”

Mirko arvelee muilta opiskelijoilta kuulemansa palautteen perusteella, että Nokeval eroaa muista vastaavan alan työpaikoista positiivisesti. Harjoittelun aikana on tullut laajasti tietoa eri ohjelmistoista, testauslaitteista ja standardeista, joista koulussa ei välttämättä kerrota. Erityisesti EMC-testaamisen opettelusta Mirko antaa paljon plussaa, koska sitä ei monessa yrityksessä pääse tekemään.

Nokeval on työpaikkana Mirkon mukaan joustava liukuvan työajan ansiosta ja ilmapiiri on rento ja hyväntuulinen. Mukavat ja avuliaat työkaverit ovat myös iso tekijä työssäviihtymisessä.

Tuotannossa monipuolista kesätyötä

Tuotantoon otettiin tänä kesänä kaksi kesätyöntekijää, Henri Haaramo ja Simo Kareinen. Molemmat olivat olleet aiemmin harjoittelussa Tredun kautta, ja hakivat kesätöitä mukavan harjoittelujakson perusteella. Henri on sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija ja Simoa valmistunut elektroniikka-asentajaksi.

Työtehtäviin Nokevalin tuotannossa kuuluu tuotteiden valmistusta, kokoonpanoa ja kalibrointia. Pisteitä keräsi työtehtävien monipuolisuus, sillä laitteita pääsee valmistamaan alusta aina lähetysvalmiiksi saakka. Laitteiden valmistuksessa on useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään paneutumista. Sekä harjoittelijat että kesätyöntekijät pääsevät osallistumaan monipuolisesti eri vaiheisiin, mistä annetaan paljon plussaa.

“Haluamme taata aitoa työelämän kokemusta, ja siksi sekä harjoittelijat että kesätyöntekijät pääsevät tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä oman kiinnostuksensa mukaan.”

Myös tuotannon puolella työkaverit keräävät positiivista palautetta. Ystävällinen ja avulias ilmapiiri on iso osa työssäviihtymistä ja innostaa käymään töissä myös kesällä.

Kiinnostaako kesätyö tai harjoittelupaikka?

Paikkaa kannattaa kysellä hyvissä ajoin, koska jaossa on vain muutama kerrallaan.

Kerro hakemuksessasi koulutustaustastasi ainakin se, mitä alaa opiskelet, monettako vuotta ja mikä sinua kiinnostaa eniten. Kerro myös, jos sinulla on joku tietty tehtävä mielessä, johon haluaisit työllistyä tai jos sinulla on harrastuspohjaa. Hakemuksen voit lähettää suoraan sivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Löydät meidät myös FacebookistaLinkedInista ja Instagramista, laita rohkeasti viestiä!

Tutustu nokevalilaisiin!

Nokevalilaiset