Uusi myyntiedustajamme Niko tuo mukanaan tekemisen meininkiä ja positiivista kannustavaa energiaa

nokeval logo Nokeval LinkedIn

Uuden myyntiedustajamme Niko Yrttiahon myyntiura sai ensikipinän armeijan vihreissä.

– Armeijassa oli paljon aikaa iltaisin ja sitä tulikin paljon “rötistyä” punkalla YouTube-videoita katsellessa. YouTubessa törmäsin kiinteistönvälittäjä Andrei Koivumäen videoihin ja täysin Andreista inspiroituneena päätin hakea intin jälkeen kiinteistönvälittäjäksi. Yllätyksekseni sainkin paikan myyntiedustajana ja ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että olen löytänyt oman juttuni, Niko kertoo.

Myyntityötä kohtaan syttynyt kipinä leimahti liekkeihin ja jatkuva kehittymisen nälkä onkin kerryttänyt Nikolle myyntikokemusta erilaisten kuluttajatuotteiden ja -palveluiden myynnistä aina myyntitiimin rakentamiseen ja yrityksen perustamiseen. Matka on tuonut mukanaan itsevarmuutta, hyviä ystäviä ja hienoja kokemuksia.

– Nuorena olen ollut melko ujo poika ja siksi olenkin pyrkinyt mahdollisimman paljon pois mukavuusalueeltani. Aktiivisuus, jonka olen oppinut myydessäni kuluttajapalveluita ständillä, feissaten ja ovelta ovelle, on ehdottomasti vahvuuksiani.

Aktiivisuus ei jää pelkästään työtuntien sisäpuolelle, sillä Nikon vapaa-ajan täyttävät kuntosalilla käynti, sulkapalloilu ja kiipeily – kavereiden kanssa hengailua unohtamatta. Sosiaalisen ja vauhdikkaan myyntityön vastapainona Oulussa asuvan haukiputaalaisen pään nollaavat metsän raikas ilma sekä nuotion rauhoittava ritinä.

Niko_yrttiaho_blogi_1920x1080

Parasta on asiakkaiden aitojen ongelmien ratkaiseminen

Myyntityö on Nikolle pitkälti asiakkaiden kuuntelua, empatiakykyä ja halua ymmärtää asiakkaan toimintaympäristöön liittyviä tarpeita, huolia ja toiveita.

– On hienoa, kun huomaa, että myymäni palvelu tulee oikeaan tarpeeseen ja ratkaisee ongelmia asiakkaan arjessa. Joskus myös sellaisia, joita hän ei ollut vielä hoksannut olevankaan, Niko sanoo.

Asiakkaiden kanssa työskentely myös avartaa ajatuksia ja ymmärrystä – puolin ja toisin.

– Myyntityössä tapaa paljon hienoja ja erilaisia uusia ihmisiä, joille ei muuten tulisi juteltua luultavasti koskaan. On myös hieno tunne, kun saa rakennettua luottamusta ja rikottua toisen varauksellisuutta minua myyjänä kohtaan.

Innolla kohti asiakaskohtaamisia

Nikon ensimmäiset viikot Nokevalilla ovat olleet täynnä niin asiakkaiden arkeen kuin Nokevaliinkin tutustumista. Sellaista energistä tekemisen meininkiä, josta Niko nauttii.

– Olen oppinut aikaisemmista työpaikoista, että pitää olla aktiivinen ja oma-aloitteinen. Tuon mukanani positiivisen, uteliaan ja helposti lähestyttävän tyypin, joka syttyy uusien ihmisten kohtaamisesta. Haluan myös, että muut ihmiset ympärillä onnistuvat ja tuonkin porukkaan positiivista kannustavaa energiaa. Nokevalilla on pätevää porukkaa ja vastaanotto on ollut lämmin, Niko sanoo.

– Heti alkuun olen päässyt mukaan tapaamisiin, joista olen saanut arvokasta kokemusta. Tutustuminen yhtenäiskoulun ammattikeittiön arkeen antoi hyvää perspektiiviä siitä, miltä ammattikeittiön arki näyttää ja millaisissa tilanteissa Nokevalin mittareista on hyötyä keittiöiden työntekijöille ja esihenkilöille.

Ole yhteydessä Nikoon, jos haluat kuulla, miten teidänkin kiireisen keittiön arkea voidaan helpottaa!

Niko Yrttiaho
myyntiedustaja
niko.yrttiaho@nokeval.com
p. +358 45 197 5772

Lämpimästi tervetuloa Nokevalille Niko!