Intohimosta palveluun

Myyntijohtaja Jori Lukkari Jori Lukkari LinkedIn

Me Nokevalilla ajattelemme niin, että jokaisen työntekijän tulee voida loistaa työssään. Niinpä käytämme paljon aikaa ja energiaa siihen, että tunnistamme kunkin motivaatiotekijät ja ammatilliset intohimot, ja pyrimme muokkaamaan jokaisen tehtävänkuvasta sellaisen, että hän pystyy tehtävässään hyödyntämään omia luontaisia vahvuuksiaan sekä toteuttamaan ammatillisia intohimojaan. Näin työntekijä saa mahdollisuuden kukoistaa ja toisaalta myös Nokeval työnantajana voi luottaa siihen, että ihmiset tekevät työtään niin sanotusti rakkaudesta lajiin. Esittelemme nyt myyntijohtajaamme Jori Lukkaria työssään päivittäin eteenpäin ajavan motivaatiotekijän.

Pari tarinaa, jotka ovat opettaneet minulle jotain itsestäni

Ollessani kuusivuotias elettiin 90-lukua. Eräänä päivänä jossain koulun liikuntasalissa Oulun suunnalla olin jälleen odottamassa parketille pääsyä. Valmistautuessani suoritukseen olin unohtanut yleisön läsnäolon tyystin, mutta nyt yhtäkkiä huomasin ja tiedostin ympärilläni olevan yleisön. Minua alkoi jännittää, mutta samalla odotin, että pääsen esittelemään heille uusimpia taitojani ja tekemään heihin taidoillani vaikutuksen. Tarkoituksena oli mennä esittelemään kilpatanssia.

Ensimmäinen opittu tanssi oli valssi. Tanssiparini kanssa olimme päättäneet voittaa kilpailun. Olimme niin varmoja kaikesta, että unohdimme tanssia kyseisen valssin oikeaan suuntaan. Käytännössä tanssimme vastakkaiseen suuntaan kuin muut parit. Tavoite vei huomion ympäristöstä, ja voitonhimo sumensi nuoren parin toiminnan. Kun tanssi oli ohi, olimme varmoja, että tanssimme parhaiten kaikista, voitamme kilpailun, ja että yleisö nautti esityksestä.

Ollessani kaksitoistavuotias olin päässyt ensimmäistä kertaa kesätöihin. Työpaikka oli perhetutun muuttofirmassa. Mielessäni olin jo visioinut työpäiväni kulun: kannan riuskoin ottein ja hymyssä suin asiakkaiden muuttolaatikoita ja tavarat siirtyvät nopeasti asunnosta toiseen. Kuvittelin, kuinka asiakkaat olisivat tyytyväisiä, kun iso rekka ajaa pihaan, reippaat muuttomiehet hoitavat homman muutamassa minuutissa, ja vilkutamme työn lopuksi iloisesti uuteen kotiin juuri muuttaneille ihmisille.

Käytäntö oli kuitenkin aivan toista. Ensimmäisenä päivänä pääsin pesemään muuttolaatikoita, jotka olivat olleet varastossa pölyttymässä. En ymmärtänyt minkä takia minut laitetaan näitä tänne pesemään. Eikö minun pitäisi olla ison rekan kyydissä hakemassa muuttolastia? Miten tästä on apua asiakkaillemme?

Sittemmin tietysti opin ymmärtämään paljonkin näistä kokemuksistani, esimerkiksi siitä, kuinka tärkeää on oppia tuntemaan koko prosessi sekä ymmärtämään, kuinka jokaisella on jonkinlainen rooli ja tehtävä asiakkaan palvelemisessa, joko suoraan tai välillisesti.

Mikä näitä tarinoita yhdistää?

Nämä kaksi tarinaa ovat työurani aikana aina toisinaan palautuneet mieleeni. Mikä olikaan tuon tanssin taustalla oleva intohimo, tai miksi halusin päästä siirtämään muuttolaatikoita paikasta toiseen?

Vasta muutama vuosi sitten minulle on alkanut kirkastumaan näiden kahden tarinan taustalla oleva yhdistävä tekijä. Kyse on siitä, mikä minua työssäni motivoi eli siitä, mikä on se todellinen halu, jota työssäni haluan toteuttaa ja joka saa minut edelleen, kerta toisensa jälkeen, nauttimaan siitä mitä teen.

Halusin palvella.

Oli pakko päästä kohtaamaan henkilö, joka hyötyisi siitä, mitä teen hänen vuokseen. Menetelmiä, tarinoita ja malleja olisi vaikka kuinka monta kerrottavaksi. Lopputulos on, että motiivi on edelleen sama. Intohimo on palvella sinua. Tavoitteeni on löytää sinulle sopiva hyöty, arvo, ratkaisu, tuote, palvelu, tunne, tai vaikka hymy, kunhan se auttaa jotenkin sinun arkeasi.

Minua työssäni päivittäin motivoiva tekijä on halu palvella

Minun intohimoni on halu palvella, ja koen olevani onnekas saadessani tehdä sellaista työtä, missä voin tätä puolta itsestäni päivittäin toteuttaa!

Matkan varrella myyntijohtajaksi ja myyntitiimini esihenkilöksi minun on tietysti täytynyt opetella myyntityöstä kaikki ja lisäksi oppia ymmärtämään asiakkaideni työarkea varsin perusteellisesti. Vasta nämä opittuani voin aidosti ymmärtää, kuinka voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Ja voidakseni tukea tiimiäni heidän työssään mitä moninaisemmissa tilanteissa minun on täytynyt myyntiosaamisen lisäksi hankkia myös tarvittava osaaminen lähiesihenkilönä toimimiseen sekä ihmisten ja asioiden johtamiseen. Tämä tehtävä on niin motivoiva ja antoisa, että olen kaiken osaamisen kyllä hankkinut ihan puhtaasta oppimisenjanosta, niin sanotusti rakkaudesta lajiin. Ja mikä parasta, tämä oppimisenjano ja -ilo ei näytä tyrehtyvän, vaan nälkä pikemminkin kasvaa syödessä. Tästä sisältä kumpuavasta halusta oppia jatkuvasti uutta on tietysti etua, kun työssäni on päivittäin uutta opittavaa – esimerkiksi vaikkapa asiakkaidemme toimintaympäristöjen ymmärtämisessä.

Kuinka voin palvella Sinua?

Ota yhteyttä!