Intohimona asiakkaan auttaminen

Päivi Kunnari Päivi Kunnari LinkedIn

Hyvä asiakaspalvelu on asiakkaan aitoa kuuntelemista, ongelmanratkaisua ja oman persoonan likoon laittamista, myyntikoordinaattorimme Päivi Kunnari kiteyttää.

Olemme olemassa sinua varten.

Tämä lausahdus edustaa fiilistä, jonka haluan välittää asiakkaalle heti ensitervehdyksestä alkaen. Se, millä äänenpainolla ja tunteella asiakaspalvelija saapuu tilanteeseen tai vastaa luuriin, antaa asiakkaalle jo maistiaisen siitä, miten häneen ja hänen tarpeeseensa suhtaudutaan. Haluan itse viestiä heti ensimetreillä, että välitän ja kuuntelen.

Asiakkaana olen itse nauttinut eniten tilanteista, joissa asiakaspalvelija aidosti kuuntelee asiani ja iloisella asenteella kantaa koko tilanteen läpi päätyen juuri minulle parhaaseen ratkaisuun. Tähän pyrin myös itse ja ohjenuora miten itse haluaisit itseäsi palveltavan onkin toiminut minulle loistavasti.

Vuodet asiakaspalvelutyössä ovat opettaneet, että jo pienillä teoilla voi osoittaa läsnäoloa ja luoda asiakkaalle luottavaisen ja turvallisen olon. Esimerkiksi hymyhän kuuluu varsin hyvin myös puhelimitse, ja monotoninen puhetapa on omiaan pudottamaan itse puhujankin keskustelutaajuudelta.

Aivan parasta on, kun onnistun löytämään jotain yhteistä itseni ja asiakkaan välillä — oli se sitten etätyöpäivän kommellukset tai juhannuksen mökkeilysuunnitelmat. On myös huomattava, jos asiakkaalla on kiire. Tällöin tällainen utelias ja jutusteleva rovaniemeläinenkin painelee suorinta tietä asiaan.

Kun asiakas on kertonut kysymyksensä ja huolenaiheensa, on tärkeää napata niistä koppi. Loppupeleissä asiakkaan hurmaa aina se, että hän saa ongelmaansa ammattitaitoisen ratkaisun. Haluan siis osoittaa, että tilanne on hallussa ja hänen asiansa etenee. Homma hoidetaan kuntoon mahdollisuuksien mukaan heti, mutta vähintään kerron, mitä seuraavaksi tapahtuu ja missä aikataulussa olemme maalissa.

Täällä ollaan valmiina palvelemaan hymyssä suin. Kilauta minulle numeroon 050 401 1980 tai kolauta viesti sähköpostiin sales@nokeval.com.

Kirjoittaja on Nokevalin tuore myyntikoordinaattori, joka tuo yritykseen aimo annoksen asiakaspalveluosaamista, puputennarit sekä hulvatonta lappilaista huumoria.