Case Round Café – Vegaanista herkuttelua ja laadukasta omavalvontaa

Round Café huolehtii kahvilaketjunsa ruokaturvallisuudesta Nokevalin NSnappy-omavalvontapalvelun avulla.

Referenssi_Round_NSnappy_omavalvonta_1080x1080

Vuonna 2020 perustettu kahvilaketju Round Café on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudun herkuttelupaikkojen joukossa. Round tunnetaan erityisesti vegaanisista donitseistaan ja kestävän kehityksen arvoistaan. Yrityksellä on seitsemän toimipistettä, joiden lisäksi uusi kahvila sekä leipomo avataan kesällä 2024.

Roundin kahvilatoimenjohtaja Venny Pakka kertoo, että Roundin menestyksen taustalla on vankka arvopohja ja sitoutuminen laatuun.

“Meidät tunnetaan vegaanisena donitsikahvilana, mutta pyrimme olemaan paljon muutakin. Arvomme, kuten ilmastoystävällisyys ja kestävä kehitys, ovat meille erittäin tärkeitä. Kaikki tuotteemme ovat vegaanisia, seuraamme kestävän kehityksen periaatteita ja toimimme niin ympäristöystävällisesti kuin vain mahdollista,” hän kertoo. Lisäksi Round panostaa vahvaan sosiaalisen median läsnäoloon, mikä on osaltaan auttanut kahvilaa kasvamaan ja tavoittamaan laajan asiakaskunnan.

Omavalvonnan haasteista digitaaliseen ratkaisuun

Kasvava kahvilaketju kohtasi nopeasti tarpeen tehokkaalle omavalvonnalle ja ruokaturvallisuuden varmistamiselle. Aiemmin omavalvonta hoidettiin manuaalisesti Excelin sekä kynän ja paperin avulla, mikä osoittautui työlääksi ja aikaa vieväksi. “Omavalvonta on ravintolatoiminnan kulmakivi. Meidän on pakko seurata kaikkia prosesseja tarkasti, jotta voimme toimia turvallisesti ja vastuullisesti,” Pakka selittää.

Käännekohta Roundin omavalvonnassa tapahtui, kun yrityksen perustaja Harri Siekkinen tapasi Kespron messuilla Nokevalin edustajan. Nokeval tarjosi Roundille digitaalisen NSnappy-omavalvontapalvelun ja siihen kuuluvat lämpötilan mittauslaitteet. “Halusimme päästä eroon kynästä ja paperista. NSnappy-palvelu on tosi kätevä ja helppokäyttöinen, ja se mahdollistaa kaikkien kahviloidemme omavalvonnan keskittämisen yhteen palveluun,” Pakka kertoo.

Referenssi_Round_NSnappy_kahvilan_omavalvonta_1080x1080

NSnappy-omavalvontapalvelu tuo tehokkuutta ja turvallisuutta

NSnappy-palvelun käyttöönotto on sujunut Roundilla erinomaisesti. “Vastaan koko käyttöönotosta ja koulutin kahvilan esihenkilöt käyttämään palvelua päivittäisessä toiminnassa,” Pakka kertoo. Nyt kaikki Roundin toimipisteet hyödyntävät NSnappy-mittalaitteita ja pilvipalvelua, mikä on sujuvoittanut omavalvontaa huomattavasti.

“Suurin hyöty on tehokkuus. Aiemmin manuaalisesti suoritettu omavalvonta on nyt digitalisoitu, mikä säästää aikaa ja työntekijöiden energiaa. Lisäksi esihenkilö pystyy katsomaan kokonaisuutena, miten koko ketjussa hoidetaan omavalvontaa.”

Venny Pakka
, kahvilatoimenjohtaja, Round Café

“Suurin hyöty on tehokkuus. Aiemmin manuaalisesti suoritettu omavalvonta on nyt digitalisoitu, mikä säästää aikaa ja työntekijöiden energiaa. Lisäksi esihenkilö pystyy katsomaan kokonaisuutena, miten koko ketjussa hoidetaan omavalvontaa,” hän jatkaa. “Lämpötiloja ei tarvitse enää kirjata manuaalisesti paperille, vaan mittalaitteet seuraavat lämpötilaa jatkuvasti ja välittävät mittaustulokset suoraan pilvipalveluun.”

Reaaliaikainen valvonta pelasti raaka-aineet

Eräs konkreettinen esimerkki NSnappy-palvelun hyödyistä tuli esille, kun yksi Roundin pakastimista meni rikki. NSnappy antoi heti hälytyksen sähköpostitse, mikä mahdollisti nopean reagoinnin ja raaka-aineiden pelastamisen pilaantumiselta. “Ilman palvelua pakastimen hajoaminen olisi todennäköisesti huomattu useita tunteja myöhemmin, sillä manuaalisesti lämpötiloja tarkastetaan maksimissaan pari kertaa päivässä,” Pakka sanoo.

Työntekijöiden palaute ja uuden oppiminen

Pakan mukaan työntekijät ovat olleet tyytyväisiä uuteen järjestelmään. “Kaikki ovat iloisia, että ei tarvitse käydä seuraamassa lämpötiloja manuaalisesti. Se helpottaa heidän arkeaan tosi paljon,” hän kertoo. Vaikka ravintola-alalla on totuttu tekemään omavalvontaa kynän ja paperin avulla, työntekijät huomasivat nopeasti digitaalisen palvelun tuomat hyödyt.

Referenssi_Round_NSnappy_ruokaturvallisuus_1080x1080

Yhteistyön sujuvuus

Pakka kiittää yhteistyötä Nokevalin kanssa: “Yhteistyö on sujunut tosi hyvin. Aina joku auttaa, kun kysyy. Nyt kun avaamme uusia kahviloita ja meillä on ollut enemmän kysyttävää, saamme heti vastauksia ja apua.” Hän suosittelee NSnappy-omavalvontapalvelua kaikille ravintola-alan toimijoille: “Kaikkien ravintola-alan toimijoiden on pakko tehdä omavalvontaa, ja kun sen saa NSnappyn avulla tehtyä helpommin, on se tosi hyödyllistä ihan jokaiselle.”

Yhdessä eteenpäin

Roundin ja Nokevalin yhteistyö jatkuu, kun Roundin uusia toimipisteitä avataan ja omavalvontapalvelua laajennetaan. “NSnappy säästää aikaa ja energiaa, ja tekee omavalvonnasta sujuvampaa. Prosessien digitalisointi on meille tärkeä apuri kasvun ja kehityksen tukena,” Pakka kiteyttää.

Round Café

  • Perustettu vuonna 2020
  • Tarjoaa vegaanisia bageleita ja donitseja
  • 7 kahvilaa pääkaupunkiseudulla
  • Tutustu: https://www.round.fi/

Kysyttävää digitaalisesta omavalvonnasta?

Ota yhteyttä Tutustu NSnappy-omavalvontapalveluun