Liiketoimintaympäristöt

IoT-ratkaisuista on hyötyä monissa eri liiketoimintaympäristöissä. Langattomuus mahdollistaa nopeat kokeilut, räätälöinnit ja joustavat järjestelmärakenteet täysin uudella tapaa. Eri toimialat hyötyvät IoT:n mahdollisuuksista lukuisin tavoin.

Pyydä tarjous Kysy lisätietoja

IoT-ratkaisut auttavat johtamaan tiedolla

Tyypillisesti projektit alkavat jostain tiedostetusta ongelmatilanteesta, johon halutaan parannusta. Toteutuksena on usein prosessin digitalisointi joko paperimapeista automaattiseen tiedonkeruuseen ja prosessinohjaukseen tai langallisesta versiosta langattomiin laitteisiin.

Automaattinen tiedonkeruu
Tieto kaikille tarvitseville osapuolille
Tulokset luettavissa missä tahansa

Elintarviketeollisuus valvonnan edelläkävijänä

Elintarviketeollisuuden valvontaan on kehitetty mitä monipuolisimpia ratkaisuja. Tarkan lämpötilaseurannan vaatimukset asettavat järjestelmän toiminnalle tarkat raamit ja edellytykset. Ympäristöön on kehitetty ratkaisuja niin jatkuvaan automaattiseen valvontaan kuin pistemäisiin näytemittauksiin. Myös pintahygieniamittauksien tärkeys korostuu jatkuvasti.

Tutustu Vaissin asiakastarinaan

Rakennusteollisuuden ympäristöolosuhteiden mittaukset

Ympäristön olosuhteiden mittauksia tehdään teollisuudessa monipuolisesti. Kerättävä data saattaa liittyä ilman laatuun ja eri aineiden pitoisuuksiin siinä, betonivalujen kuivumiseen tai ulkoilman lämpötilan vaihteluun. Mittausten kokoluokkaa skaalataan aina kohteen mukaan, yksittäisistä antureista monien työmaiden yhtäaikaiseen kokonaisvaltaiseen seurantaan.

Tutustu eGaten asiakastarinaan

Kaupunkien ympäristöolosuhteiden mittaukset

Esineiden internetiä voidaan hyödyntää myös julkisella puolella. Kaupunkiympäristö tarjoaa monipuolisia mittauskohteita, joiden seurannalla saadaan arvokasta lisätietoa ympäristön tilasta ja toiminnasta. Dataa kerätään kaupungeissa esimerkiksi ilman laadusta, vesien laadusta ja määrästä, liikennemääristä, melutasoista ja valaistuksesta.

Sopivia järjestelmiä kaikkiin olosuhteisiin

Paras ratkaisu riippuu liiketoiminnasta ja ympäristöstä. Eri toimialoilla on omat tarpeensa ja vaatimuksensa, mitkä huomioimme aina kehitysprosessissamme. Suunnittelemme laitteet aina teollisuuden vaatimukset edellä, jotta ne kestävät varmasti käyttöä ja toimivat halutulla tavalla.

Mukautettu järjestelmä

Yksi ja sama ratkaisu ei palvele kaikkia. Siksi rakennamme räätälöityjä ratkaisuja valmislaitteidemme ja pilvipalvelumme pohjalta. Valmiiden tuotteiden lisäksi suunnittelemme ja valmistamme myös asiakkaillemme yksinoikeudella kehitettäviä laitteita ja järjestelmiä.

Teollisuuteen kehitetty

IIoT eli Industrial Internet of Things on erityisesti teollisuuden tarpeet huomioiden kehitettyä esineiden internetiä. Kuluttajatuotteet eivät kestä teollisessa käytössä, siksi suunnittelemme ja kehitämme laitteet aina kulutuksen ja ympäristön vaatimukset huomioiden.

Integroidu mihin haluat

Laitteet ja palvelut ovat käytettävissä sekä itsenäisesti että yhdessä jo olemassa olevien järjestelmien kanssa. Huolehdimme aina tietoturvasta, datan siirron suojaamisesta ja luotettavista yhteyksistä järjestelmien välillä.

Tieto sitä tarvitseville

Jaa kerätty tieto helposti kaikkien sitä tarvitsevien kanssa. Pääset käsiksi raportteihin mistä tahansa, ja voit palata tiettyyn päivään aina tarvittaessa myös jälkikäteen.

Linkosuon leipomo johtaa tuotantoa datan avulla

Linkosuon leipomo hyödyntää tuotannon seuraamisessa ja optimoinnissa räätälöityä IoT-ratkaisua. Langaton tiedonkeruujärjestelmä antaa arvokasta tietoa reaaliajassa, mikä helpottaa ongelmien paikantamista ja prosessin välitöntä parantamista.

Lue koko tarina

Lisätietoja hyödyistä eri toimialoille?

Pyydä tarjous Kysy lisätietoja